Voileipäkakku sopii juhlaan sekä arkeen. Kun haluat herkutella ystäviesi kanssa, valmista vaikka tällainen vegaaninen voileipäkakku.
Tarvitaan:
yksi vehnä- tai grahampaahtoleipä,
kaksi purkkia Oatlyn maustamatonta tuorejuustoa,
puoli purkillista Falista,
puoli purkillista (tai makusi mukaan) Oattsikia eli kaurapohjaista tsatsikiamme,
yrttejä, esim. basilika, persilja, purjo, ruohosipuli / kevätsipuli,
kauramaitoa kostutukseen,
koristeluun esim. kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja, tuoreita herneitä, porkkanaa.
Leikkaa leipäpalat samankokoisiksi ottaen pois reunat. Laita leikkuulaudalle leivinpaperi ja ala kasaamaan kakkua laittamalla siivuja peräkkäin. Kostuta kauramaidolla pullasudin kanssa. Sekoita tuorejuustoa ja Falista astiassa ja levitä sitä siivujen päälle. Lisää pilkottuja yrttejä mielesi mukaan. Laita toinen kerros leipiä päälle. Jatka samoin pari kerrosta ja lisää viimeiseen kerrokseen Oattsiki sipulisilpun kanssa. Kohta vegaaninen voileipäkakku on valmis.
Levitä päälliskerrokseen sekä reunoille tuorejuusto-Falis-seosta ja koristeet mielesi mukaan.