Korvapuustit runsaalla sokerilla, kardemummalla, kanelilla ja kasvismargariinilla maustettuina ovat suurta herkkuani. Siitä sainkin idean tehdä Faliksen kanssa suolaisia puusteja. Näiden leivonnaisten tuoksu tuo mieleen kesäisen yrttitarhan.
5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa (11 gr)
tai 30 gr tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai 1 tl tummaa ruokosokeria
noin 6 dl vehnäjauhoja
noin 5 dl sämpyläjauhoja
Täyte:
noin 1 dl erilaisia yrttejä, esimerkiksi korianteria, basilikaa, oreganoa ja persiljaa
50 gr pehmeää kasvimargariinia
Runsaasti Falis-kasvislevitettä
Valmistus:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi tai hieman lämpimämmäksi. Lisää joukkoon hiiva, suola ja hunaja/sokeri. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon noin puolet jauhoista ja sekoita. Lisää vähitellen loput jauhot sekaan. Muista vaivata hyvin.
Jos vaivaat taikinan käsin, vaivaa vähintään 10 minuuttia. Koneella selviät viidessä minuutissa.
Huolehdi, ettei taikinasta tule liian kovaa. Kun taikina tuntuu hyvältä ja irtoaa astian reunoilta, se on valmista.
Kohota taikina lämpimässä liinan alla. Yleensä taikina kohoaa noin puolessa tunnissa.
Hienonna sillä välin yrtit pienemmäksi.
Kun taikina on kohonnut, laita se jauhojen päälle pöydälle ja kauli samoin kuin tekisit korvapuusteja.
Levitä ensin pehmeä margariini taikinan päälle ja sitten päälle kerros Falis-kasvislevitettä. Lopuksi ripottele yrtit päällimmäiseksi.
Halutessasi voit myös lisätä mustapippuria.
Muovaa levystä pötkö, jonka jaat sopiviin osiin. Laita puustit pellille leivinpaperin päälle ja kohota lämpimässä paikassa vielä 15-20 min.
Voit kostuttaa puusteja kevyesti vedellä ja lisätä päälle auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.
Muista liottaa siemenet ennen käyttöä.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-25 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä. Pirskauta paistamisen alussa uuniin vähän vettä, niin saat puusteihin rapean pinnan.
Herkuttele